Follow us

INFORMASJON (FAQ)

Ofte stilte spørsmål

Å ta en tatovering kan være både spennende og forvirrende, spesielt dersom du ikke har tatoveringer fra før av. Vi vet det kan være vanskelig å vite hvordan du går frem for å få en tatovering, priser og utførelse. Fortvil ikke! Her er en liten oversikt over ting du kanskje lurer på, og om vi ikke har svart på dine spørsmål her, send oss gjerne en melding!

Kanskje du vet hva du ønsker å tatovere, men ikke hvordan du vil designet skal se ut? Eller kanskje du har et ganske konkret ønske om hvordan du vil den skal se ut. Uansett har vi satt sammen en liste for å vise hvordan det ofte er greiest å gå frem. 

 

TANKER OG PLANLEGGING
Noen ting det er greit å gjøre seg noen tanker om:
– Hva ønsker jeg å tatovere? 
– Hvor på kroppen ønsker jeg motivet?
– Hvilken stil ser jeg for meg, eventuelt hvilken artist ønsker jeg å gå til?
– Størrelse?
– Ønsker jeg farger eller svart-hvitt? 

 

TA KONTAKT
Uansett hvor langt i tankeprosessen du er, ta gjerne kontakt med oss gjennom melding, eller kom innom studioet! Som regel er tatoveringsprosessen et samarbeid mellom kunde og tatovør for å få best mulig resultat. Svarene på spørsmålene ovenfor vil hjelpe oss med å peke deg til riktig tatovør, dersom du ikke har valgt en selv!  

 

KONSULTASJON
Vi vil deretter sette deg som regel opp på en konsultasjon med tatovøren som passer best til motivet du ønsker. Da setter vi av tid i studioet der vi setter oss ned og ser på designet, plassering, stil, størrelse og pris. Konsultasjonen er helt gratis og er uten forpliktelser. Det er ikke alle tatoveringer som nødvendigvis trenger en konsultasjon for. Dersom du kommer langveis fra, kan konsultasjonen alltids gjøres over telefon eller melding! Det viktigste er at både og kunde og tatovør har en grei oversikt over hva som skal gjøres! 

 

TIMEBESTILLING
Timebestilling kan gjøres både før og etter eventuell konsultasjon. De fleste tatovørene våre har ventelister, men denne varier fra artist til artist. Ved timebestilling ber vi deg som regel legge igjen et depositum på 500,- for små tatoveringer og 1000,- for større prosjekter. Denne summen blir trukket fra i slutten av tatoveringen, eller refunderes dersom du avbestillinger senest 24 timer før timen din. For piercing trenger du ikke å bestille time!

 

TATOVERING

Et spørsmål vi ofte blir stilt er for eksempel “Hvor mye koster det å tatovere en rose?”. Dette er veldig vanskelig å svare på, ettersom prisen vil variere etter størrelse, stil og til og med plassering. En realistisk rose i farger tar som regel lenger tid enn en Old-School rose i black & gray, og vil derfor koste mer. Minsteprisen vår starter på 1000,- kroner, og prisen på motivet vil settes etter motivet og hvor lang tid tatoveringen tar. Lurer du på pris, ta kontakt med oss, forklar hva du ser for deg, så vil vi gi deg et prisoverslag!

PIERCING 

ØRE
Øreflipp: 325,-

Ørekant/brusk: 490,-

– (Helix, Tragus, Rook, Conch)

Industrial: 590,-

 

LEPPE
Single: 550,-

– (Monroe, Medusa, underleppe)

Double: 900,-

– (Angelbite, Snakebite, Spiderbite, Cheeks, Dolphinbite)

Smiley: 600,-

 

ØYENBRYN
Single: 500,-

Double: 900,-

 

NESE
Nesevinge: 490,-

Skillevegg: 590,-

– (Septum)

 

NIPPEL: 550,-

Double: 1000,-

 

NAVLE: 550,-

 

DERMAL: 800,-

COVER-UPS
Cover-ups har blitt ganske vanlig, men er fortsatt en utfordring! Her kommer litt informasjon som er greit å vite dersom du ønsker å dekke over en tatovering:
– Det er nesten aldri en 100% garanti for at tatoveringen blir fullstendig dekket, men så lenge motivet du dekker den gamle tatoveringen med er tilpasset skikkelig, vil det som regel bare være kunde og tatovør som vet at det er en cover-up.
– Dersom det er skrift i svart som skal dekkes over, eller mørkt skyggelagte, eller fargede motiver, må du som regel ha noe med en del skygger, gråtoner eller farger for å dekke over. 
– Dersom du for eksempel har en svær, svart tribal på armen, kan denne ikke lett dekkes over av lyse roser, fordi det svarte fra tribalen vil lyse igjennom. 
– En grunnregel er at motivet du dekker over med må være større enn tatoveringen under. 
– I noen tilfeller anbefaler vi å gå til laserbehandling for å dempe for eksempel svart blekk eller mørke farger, for å lettere å kunne gjøre en cover-up. 
– Dersom du vurderer en cover-up, ta kontakt med oss, så ser vi på hva som kan gjøres sammen! 

TOUCH-UPS
Hos oss får du en gratis touch-up innen 6 måneder etter du har tatt tatoveringen. MEN, touch-ups forårsaket av dårlig etterbehandling eller andre selvforskyldte grunner dekkes ikke av oss. 

Godt spørsmål! Men dette er dessverre vanskelig å svare på. Alle har forskjellige smerteterskler, og forskjellige meninger om hvor på kroppen det er vondest å bli tatovert/piercet på. Men, det de fleste sier er at tatoveringssmerten er en ubehagelig, men overkommelig smerte. Som regel gjør det vondest i begynnelsen av prosedyren, før du har blitt “vandt” med smerten, og mot slutten når huden begynner å bli sår og øm. Når det kommer til piercinger er det helt normalt å være nervøs, men prøv å slapp av; pierceren vår er kjempedyktig og selve piercingen er gjort på sekunder! Du vil som regel være litt øm etter du har tatt en piercing eller en tatovering, så dette bør man også regne med!​ 

Vi anbefaler ikke å la frykten komme imellom deg og din tatovering, eller piercing! Artisten jobber i ditt tempo, trenger du pauser så får du det. Klarer du ikke hele tatoveringen på en session, kan den deles det opp i to. Det er cheesy, men “no pain, no gain!”.

TATOVERING

Hvordan du behandler tatoveringen din etter du har gått ut av studioet er kjempeviktig, både for grotiden og resultatet. Tatoveringer med lite skygge, farge eller fyll gror som regel raskere enn de med mye. Noen får skorper på, mens andre bare flasser litt. Noen gror på en uke, mens andre tar opp til en måned. Dette varierer fra person til person. 
 

Etterbehandlingsrutinen som vil blir anbefalt er som regel forskjellig fra tatovering til tatovering, og kanskje til og med fra gang til gang, Dette er fordi det blir gitt forskjellige instrukser basert på type tatovering, plassering og til og med hudtyper. Men fortvil ikke, dette er et sammendrag over rutinene!

 • Vask alltid hendene før håndtering av tatoveringen.
 • Behold plastfolien på i ca 2 timer. Vask tatoveringen i lunket vann med antibakteriell såpe. Tørk alltid forsiktig med et rent håndkle eller kjøkkenpapir. Vask tatoveringen ofte dersom du blør/ det kommer væske ut. Ellers vasker du den morgen og kveld.
 • Påfør en nøytral, uparfyrmert krem forsiktig over tatoveringen. Dette gjøres ca hver 4. time til tatoveringen er flasset av, og den er jevn med huden.
 • Dersom anbefalt av tatovøren; legg på ny plastfolie som du bytter hver 3. time de første 3 dagene, spesielt de første nettene. Det er ikke unormalt om det kommer litt blekk og/eller blod ut fra tatoveringen i begynnelsen.
 • Derfor anbefaler vi å ha rene, løse klær, og rent sengetøy.
 • Det er normalt at det vil dannes flass/skorpe på tatoveringen etter et par dager. Husk å la være å klø og plukke. La den gro, og skorpene/flasset vil falle av naturlig.
 • Tatoveringen er ferdig grodd når alt flasset er borte, og den er jevn med huden uten å være skinnende.
 • Unngå bading/svømmebasseng, sauna, boblebad til tatoveringen er grodd. (Dusjing er selvfølgelig greit.)
 • Unngå direkte sollys og solarium til til tatoveringen er ferdig grodd. Vi anbefaler å alltid bruke en sterk solfaktor på tatoveringen ved sollys, selv etter den er ferdig grodd.
 • Unngå trening første uka, spesielt kontaktsport og treningssenter. Dette er både for å unngå svetting og bakterielle miljøer.

 

Ikke nøl med å kontakte oss dersom du har spørsmål angående rutinene!

PIERCING 

Hvordan du behandler piercingen din etter du har gått ut av studioet er kjempeviktig, både for grotiden og resultatet. Noen gror på et par uker, mens andre tar opp til flere måneder. Dette varierer fra person til person. 

 

Etterbehandlingsrutinen som vil blir anbefalt er som regel forskjellig fra piercing til piercing, og kanskje til og med fra gang til gang, Dette er fordi det blir gitt forskjellige instrukser basert på type piercing, plassering og til og med hudtyper. Men fortvil ikke, dette er et sammendrag over rutinene!

 • Det er normalt at stedet du har piercet er sårt/verkende, spesielt de første ukene.
 • Ikke bruk Antibac eller hydrogen peroxide. (Disse bremser groprosessen ved å tørke ut og drepe nye, friske celler.)
 • Ikke bruk bacitracin parfymerte salver. (Disse kan hindre oksygenmottaket til hudvevet.)
 • Rengjør huden rundt piercingen med saltvann. Dette kan lages selv med 1 teskje salt (helst grovt) i en kopp kokende vann. (Saltløsning)
 • Fjern tørkede blod/puss væsker.
 • Vi anbefaler ikke å bytte eller ta ut piercingen før hullet er ferdig grodd.
 • Husk å stram kulen(e) etter rens slik at de ikke løsner.

Øre

 • Unngå å bruke hodeplagg/headset som kan gni seg mot/hindre oksygentilførsel.
 • Unngå å sove på siden du har piercingen på.
 • Rens morgen og kveld og etter du dusjer i 2 uker.
 • Bruk en q-tips/bomullsdott for å rense forsiktig på begge sider av hullet med saltløsning.

 

Navle/Nipler

 • Bruk løssittende klær, unngå high waist bukser/bh eller andre klesplagg som kan gni seg mot/hindre oksygentilførsel.
 • Unngå å sove på magen/brystet.
 • Dersom nødvendig kan du ta et plaster oppå for å beskytte piercingen.
 • Rens morgen og kveld og etter du dusjer i 2 uker.
 • Bruk en q-tips/bomullsdott for å rense forsiktig på begge sider av hullet med saltløsning.

Nese

 • Rens morgen og kveld og etter du dusjer i 2 uker.
 • Det er spesielt viktig å ikke ta ut piercingen før hullet er ferdig grodd, ettersom det kan lukke seg på bare et par timer.
 • Bruk en q-tips/bomullsdott for å rense forsiktig på begge sider av hullet med saltløsning.

Munn

 • Unngå oralkontakt (kyssing/oralsex). Unngå røyking, snus og annen tobakk.
 • Unngå varme drikker, krydret/sterk mat, melk og produkter som inneholder store mengder melk, alkohol og andre ting som kan irritere lepper/munnhule.
 • Du kan bruke isbiter og kaldt vann de første dagene for å lindre smerten.
 • Prøv å spis mat som supper, smoothier, mykt brød osv.
 • Rens morgen og kveld og etter du har spist med med Corsodyl eller Listerine.
 • Ved kinn og leppepiercinger bruker du i tillegg q-tips/bomullsdott til å rense hullene på utsiden av leppe/kinn.

Ikke nøl med å kontakte oss dersom du har spørsmål angående rutinene!

For piercinger er aldersgrensen 16 år. For tatovering må du være 18 år!